Op donderdag 17 december 2015 is hij officieel gelanceerd: Artie Farty! Hét handboek vol kunstzinnige tips voor ouders en kinderen. De lancering vond plaats in de gloednieuwe winkel ‘Petit Depot’ in Haarlem. Naast het gebruikelijke dankwoord en uitreiking van het eerste exemplaar, was er ook een demonstratie van scheerschuimmarmer, een van de creatieve ideeën uit het boek.

Artie Farty is gericht op ouders (en verzorgers) van kinderen in de basisschoolleeftijd en werd geschreven door Nicoline van Slingelandt-Asselbergs. Met dit boek ontdek je hoe kinderen naar kunst kijken en hoe je een museumbezoek met kinderen niet alleen overleeft, maar er zelfs een geweldig uitje van maakt. Je doet ideeën op voor kunstzinnige zelfmakers en ziet wat je allemaal kunt doen met kinderkunst en rommelige werkplekken. Dat prikbord raakt tenslotte ook eens vol…

Over de auteur

Nicoline is schrijver en ondernemer. Ze gaf eerder in eigen beheer het boek ‘Mugjes – op pad met peuters en kleuters in Haarlem en omstreken’ uit, waarvan al ruim 3500 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast schrijft ze teksten en verhalen in opdracht. Nicoline woont met haar man en drie zoons in Haarlem.

Meer informatie

Auteur: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs
Illustraties & vormgeving: Maren Lösing
Illustraties musea: Een Allegaartje
Artie: Frederiek van Waes

ISBN: 978-94-92206-09-1
Aantal pagina’s: 288
Uitvoering: flexicover met open rug & bewaarenvelop
Verkoopprijs: € 22,50

Artie Farty staat vol:

KUNSTZINNIGE ZELFMAKERS
Geïnspireerd op de mooiste kunstwerken.

MUSEUMTIPS
Welke musea zijn extra de moeite waard met kinderen?

KINDERKUNST IN HUIS
Wat te doen met al die prachtige kunstwerken…

Over Uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef. Eigenwijs in haar aanpak en daardoor prijswinnend (o.a. Gourmand 2012, Kookboek van het jaar 2014). Loopvis staat voor een duurzame aanpak, zowel in drukwerk als in de samenwerking met auteurs en vormgevers die onze unieke boeken maken.

Voor het drukwerk werkt Loopvis samen met één van de duurzaamste drukkers uit Nederland: Drukkerij Tienkamp uit Groningen. Dankzij de waterloos offset techniek, het gebruik van plantaardige inkten en – natuurlijk – FSC-gecertificeerd papier heeft de productie van de Loopvisboeken een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Aan weggooien doen we niet. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzinnen we graag een andere bestemming. Bijvoorbeeld als feestelijk promotiemateriaal of passend inpakpapier.

Voor interviews, beeld of andere informatie, graag contact opnemen met Uitgeverij Loopvis.
Marije Sietsma, 050-8507015. Of per mail: marije@loopvis.nl

Wil je meer informatie over kindvriendelijke musea in Nederland én Vlaanderen? Bestel dan het boek Artie Farty, propvol kunstzinnige zelfmaakideeën, tips voor een museumbezoek met je kind en advies over het opbergen en tentoonstellen van kinderkunst!