Het voordeel van een knutselboek maken, is dat je nog eens inspiratie uit kunt wisselen met andere auteurs. Zo raakte ik in gesprek met Lynn Bruggeman, van het boek ‘Vuile Vingers – Creatieve workshops voor kinderen’. We besloten onze boeken uit te wisselen en ieder een project eruit te proberen, Lynn’s ervaringen met Artie Farty lees je hier. Mijn twee assistenten gingen aan de slag met de workshop bootjes maken uit haar toffe boek en dat was een groot succes!

Boek Vuile Vingers

Buiten de lijntjes kleuren

Lynn moedigt haar lezers aan vooral buiten de lijntjes te kleuren. Experimenteer, probeer en word lekker vies, daar kunnen wij wel wat mee! Er staan in het dikke boek trouwens ook veel projecten die niet een ontplofte kamer opleveren, dus geen zorgen. Bootjes maken kan natuurlijk prima buiten, dus dat scheelt alvast.

Bootjes maken

Voorbeelden

Omdat Lynn echt workshops geeft, staat haar boek vol met foto’s uit de praktijk. De projecten zijn ook heel helder in stappen beschreven. Dat is fijn voor kinderen die graag willen weten waar ze aan toe zijn. Daarna is het natuurlijk de kunst om ze vooral hun eigen ideeën te laten onderzoeken, maar als jouw kinderen net zo eigenwijs zijn als mijn assistenten komt dat vanzelf goed.

Gebruikskunst

Zoals mijn jongste musea leuk vindt, maar dan wel iets wil dóen, zo is kunst waar je meteen mee kunt spelen natuurlijk te gek. Met deze bootjes maak je niet alleen iets, je test ook het fenomeen drijfvermogen. Tot slot laat je je kunstwerk te water en ben je de rest van de middag zoet.

In het boek Vuile Vingers vind je nog veel meer van dit soort makkelijke maar inspirerende workshops met subtiele verwijzingen naar kunstenaars. Van het maken van handpoppen tot portretten van ijzerdraad, dit boek zit bomvol inspiratie. Een echte aanrader!