Mannen, vrienden, partners opgelet: deze zondag (10 mei) is het Moederdag. En aangezien de scholen en crèches alweer een tijdje dicht zijn, is het opletten geblazen. Sommige kinderen zullen een knutselwerkje hebben meegekregen, maar vast niet allemaal. Hoe dan ook: dit is dé dag om alle moeders in de watten te leggen. Geen zorgen, ik help je met wat supersimpele en creatieve moederdagideeën.

Ok, nog even één ding. Ik denk dat als je de meeste moeders vraagt waar ze nu blij van zouden worden, dan is het rust. Uitslapen, ontbijtje op bed en daarna de tijd hebben om rustig te douchen of in bad te gaan, een tijdschrift te lezen, koffie drinken zonder input… Als je dat regelt en gewoon even een uurtje door het bos gaat slenteren met je kinderen, dan is de mater familias daarna helemaal gelukkig, ik zweer het je. Heeft ze weer alle energie van de wereld. En ja, zelfgemaakte knutsels zijn natuurlijk prachtig, maar het hoeven heus geen meesterwerken te zijn.

Plant in een leuk potje

Ik ken eigenlijk geen enkele vrouw die niet blij wordt van een plant in een leuk potje. Je kan echt losgaan en een potje maken van papier maché zoals op de foto, maar gewoon een doodnormaal potje wit met stippen laten verven door je kind is ook een optie. De plant op de foto is de Pilea Peperomioides (of pannenkoekplant) en dat is een echte allemansvriend.

Stekje in potje van papier mache
Artie Farty

Sleutelhanger met krimpie dinky

Heel eerlijk gezegd ben ik niet per se heel dol op allerlei hand- en voetafdruktoestanden. Ik weet niet, ik heb er gewoon niet zoveel mee. Maar kijk nu toch even hoe enorm cute deze sleutelhangers zijn?! En vrij simpel te maken. Je moet alleen even naar een hobbywinkel (bijvoorbeeld Pipoos) om krimpfolie (merknaam: Krimpie Dinky) te kopen. En daarna heel goed deze blog van Grey House Harbor lezen voor de instructies. Mod podge kun je trouwens heel makkelijk zelf maken; meng twee gelijke delen hobbylijm en water of kijk in Artie Farty LAB voor een recept.

Grey House Harbor

Kunstige boekenlegger

Houdt de moeder in kwestie van lezen? Dan is een boekenlegger altijd een goed idee. Deze coole maak je in vijf minuten op de volgende manier. Snijd een stuk stevig papier op het juiste formaat (ongeveer 5 cm breed bij 20 cm lang). Leg een krant op tafel en leg daar het strookje papier op. Leg daarnaast in de lengte een stuk dun touw van ongeveer 30 cm lang. Verf daarvan de bovenste 20 cm met een kwastje in één of meerdere kleuren. Drapeer dit geverfde touw nu als een kronkelweg van boven naar beneden op het strookje. Zorg dat het ongeverfde stuk aan de onderkant uitsteekt en bedek het geheel met een groot stuk karton of papier. Trek dan rustig maar zeker het touwtje naar je toe terwijl je met je andere hand het karton of papier aandrukt. Haal het eraf et voilà. Op IGTV staat een filmpje.

Boekenlegger voor moederdag
Artie Farty

Een bosje kaarsen

Kaarsen in huis dragen enorm bij aan het gevoel van hygge. Een soort Deense knusheid, zeg maar. In ieder geval is een mooie kaars altijd gezellig. Laat je kind een tekening maken op een strook papier van 10 cm hoog en zo lang dat hij om een bosje kaarsen heen past. Wikkel om de kaarsen en plak vast met een plakbandje. Klaar!

Petit Depot

Droogbloemen in klei

Dit is punten scoren bij de interieurlover, want droogbloemen zijn hot. Neem een klompje zelfdrogende klei of maak brooddeeg (zoutdeeg) met het recept uit Artie Farty LAB. Prik daar een droogbloem in (die koop je bijvoorbeeld bij Dille & Kamille of bij een online droogbloemenshop). Dat was het. Als je wil overdrijven, zet je het stilleven ook nog onder een glazen stolp, maar dat hoeft niet.

elleinterieur.nl

Opschrijfboekje met toververf

Notitieboekjes zijn altijd een goed idee; voor juffendag, verjaardag of Moederdag, maakt niet uit. En als je er eentje zelf maakt met je kind dan maak je pas echt iemand blij. Deze heeft een kaft van stevig papier (aquarelpapier) waar met baking soda verf op geverfd is. Het recept hiervoor vind je in Artie Farty LAB. Heel easy peasy en mooi!

Uit: Artie Farty LAB

Kruidenplant in blikje

Ok, dit lijkt misschien wel wat op het plantenpotje hierboven, maar het is echt weer net iets anders. En nog makkelijker als je het mij vraagt. Je hebt vast nog wel een conservenblikje in huis. Spuit dat in een leuke kleur of plak er met mod podge (zie hierboven bij de sleutelhanger) een foto, kunstwerk of ander tof plaatje op. Doe er een kruidenplantje in en klaar. Heb je meer kinderen? Maak dan voor ieder een blikje, dan heb je zo een indoor kruidentuintje bij elkaar.

Veel plezier zondag!