Een mooie kindertekening kun je in een lijst stoppen. Hang ‘m aan de muur en je hebt een kunstwerk. Maar hoe zit dat met driedimensionale werkjes? Stel: je kind heeft een prachtige pinguïn gemaakt. Die zet je in de vensterbank en daar staat ‘ie dan, een beetje allenig. Na een paar maanden maait het kleine zusje de pinguïn per ongeluk omver en hop, daar gaat z’n snavel. Als je nou eens al die leuke kinderkunst op een zelfgemaakte sokkel zet en bij elkaar plaatst?

Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte sokkel

– houten blokjes (hoewel je natuurlijk ook met klei of beton aan de slag kan)
– verf (voor een meer ‘rustieke look’ laat je het hout gewoon zoals het is)
– eventueel lijm, een satéprikker of stevig ijzerdraad
– kinderkunst

Schuur en verf je blokje (ik gebruikte blokken uit een oude blokkenkar, die vind je vast ook wel op rommelmarkten of bij de kringloop) in de gewenste kleur. Ga je voor strak en museaal? Kies dan voor zwart of wit.

Veren op een sokkel

Alle aandacht naar de kinderkunst

Boor vervolgens in het midden van de bovenkant een gaatje als je het kunstwerk met een satéprikker of ijzerdraad wil vastmaken. Verf die eventueel mee zodat alle aandacht naar de kinderkunst gaat. (Om ‘m extra chique te maken, zou je ook nog de naam van de kunstenaar met slagletters op een messing plaatje kunnen slaan en het plaatje op de sokkel lijmen.)

Sokkel met stokstaartje van klei

Instant blikvangers

Prik of lijm je kunstwerkje vast en klaar is kees. Let op: als je iets hebt gemaakt van klei, zet dat dan niet te snel rechtop op een satéprikker, want dan zakt je kunstwerk naar beneden. Eraan prikken en dan even liggend laten drogen is beter. Zet er een paar bij elkaar op een plankje aan de muur, in een kast, op de schouw of in een nisje. Niet alleen kinderkunst doet het goed op een sokkel trouwens, ook een paar mooie gestapelde stenen of wat veren worden instant blikvangers!

Vogel van klei op een zwarte sokkel

Wedden dat je kinderen apetrots zijn op hun kunst nu dat een mooi podium heeft gekregen?