Voor Pasen hoef je allang niet alleen maar te denken aan paaseitjes beschilderen. Waarom maak je dit jaar niet een keer een piñata met eitjes of snoepjes en confetti erin? Ideaal als het regent, dan maak je er gewoon binnen een feestje van. Dit knutselidee en nog veel meer inspiratie voor Pasen vind je hieronder.

Paaspiñata

Een piñata maken is echt een fluitje van een cent. Het is bovendien ook leuk voor verjaardagen! Wij maakten er een die geïnspireerd is op het werk van Yayoi Kusama, de 90-jarige kunstenares die nu een expositie heeft in Museum Voorlinden.

Pasen papier mache piñata

Hoe doe je dit:

Koop behanglijm (of maak héél simpel zelf papier maché lijm uit Artie Farty LAB) en blaas een ballon op. Beplak de ballon met 3 à 4 lagen krantenpapier in repen met (lekker veel) lijm. Laat minimaal een nacht drogen en versier je piñata. Verf, crêpepapier, wiebeloogjes en veertjes kun je hiervoor gebruiken. Als je piñata af is, snij dan een vierkant luikje in de onderkant. Vul hem met snoepjes, eitjes en eventueel confetti en plak het gat dicht met plakband. Maak aan de bovenkant twee gaatjes en rijg daar een touwtje doorheen waar je je piñata aan kunt ophangen. Klaar voor Pasen! De bedoeling is dat je je piñata ophangt en dat de kinderen om de beurt proberen hem kapot te slaan met een stok, zodat de eitjes eruitvallen. Maar dan wel met een blinddoek om!

Nog meer knutselideeën voor Pasen:

Pasen naambordjes scheerschuimmarmer

Maak naambordjes met scheerschuimmarmer

Papier marmeren is zo leuk om te doen en heel makkelijk! Kijk maar eens naar dit filmpje. Uit het gemarmerde papier knip je eivormen waar je de naam van je tafelgenoten opschrijft. Servetje op de borden, paasei erop en klaar!

Artie Farty LAB brooddeeg paashangers

Paashangers van brooddeeg

De ingrediënten voor brooddeeg (of zoutdeeg) heb je altijd in huis. Het is heel eenvoudig om te maken en heerlijk om mee te experimenteren. In Artie Farty LAB vind je een aantal ideeën voor brooddeeg, waaronder deze paashangers. Gezellig toch?

Eierdop nagellakmarmer Pasen

Eierdopjes met nagellakmarmer

Ook eierdopjes kun je marmeren, maar dan met nagellak en water in plaats van scheerschuim en inkt. Het resultaat is al net zo mooi. Een middagje aan de slag en jullie kunnen aan een mooi gedekte tafel vol zelfmakers!

Oh, en is er iemand verdrietig omdat zijn of haar chocoladepaashaas kapot is? Check dan vooral even deze blog over kintsugi met chocola!