Een perfecte activiteit voor in de vakantie en op school. Je hebt weinig nodig, het lukt eigenlijk altijd wel en het heeft een link met wetenschap. En hang 25 van deze kunstwerkjes bij elkaar en het resultaat is oogstrelend. 

Spin art benodigdheden

Wat heb je nodig? 
slacentrifuge | dik papier | acrylverf

Spin art verf in slacentrifuge

Hoe moet het? 
Knip een cirkel uit stevig papier (of gebruik een taartbordje van karton) die precies past in het mandje van de slacentrifuge. Plak de cirkel vast met dubbelzijdig tape of wat posterbuddy. Knijp of druppel wat klodders verf in verschillende kleuren op het papier (gewone acrylverf kun je het beste iets verdunnen met water).

Spin art verf draaien slacentrifuge

Doe de deksel op de centrifuge en draai een paar seconden hard aan de hendel. Als de centrifuge bijna uitgedraaid is, haal je de deksel eraf. De kleuren zijn nu mooi gemengd. Ben je nog niet tevreden? Dan voeg je gewoon nog wat verf toe en draai je nog een keer. 

Spin art resultaat

Als de verf droog is, kun je de cirkels mooi inlijsten met een passe partout er omheen. Maak er hartjes van, kaarten (voor een uitnodiging of voor Moederdag), vlaggetjes of paaseieren. Probeer dit ook eens met glow in the dark verf op zwart papier. 

Variatie: verven terwijl het papier ronddraait. Daarvoor kun je een oude ventilator verbouwen of een oude platenspeler gebruiken. Online vind je genoeg filmpjes die laten zien hoe dat moet. Je kan zelfs een fiets op de kop neerzetten en een cirkel plakken op het voorwiel. De een draait aan de trapper en de ander houdt een kwast of stift op het papier (pas op voor je vingers).