Aankomend weekend is het Vaderdag in Nederland. De dag dat we vaders in het zonnetje zetten! Vaders kunnen het zeker waarderen als zij een kleinigheidje krijgen op deze dag en een zelfgemaakt cadeau maakt het altijd net even extra bijzonder. Heb jij een vader thuis die een boekenwurm is en kan hij echt genieten van een goed boek? Wellicht is het dan een leuk idee om deze superhelden boekenlegger van Babysits te maken voor Vaderdag!

Wat je nodig hebt:

Gekleurd papier (dik papier werkt het beste)
Schaar
Lijm
Passer
Verf of stiften
Liniaal

Stappenplan:

Stap 1
Knip een lange rechthoek uit op gekleurd papier om de basis van je boekenlegger te vormen. Kies bijvoorbeeld de lievelingskleur van je vader!

Stap 2
Knip een lange driehoekige vorm uit een andere kleur papier. Lijm dit stuk achter je boekenlegger. Dit is de cape van je supervader!

Stap 3
Knip twee driehoekjes en plak deze stukjes op de bovenkant van je boekenlegger. Dit zorgt ervoor dat de cape van je supervader ook te zien is aan de voorkant.

Stap 4
Teken een cirkel en schilder of kleur die in de huidskleur van je vader. De cirkel wordt het hoofd van je supervader.

Stap 5
Knip je cirkel uit en lijm het hoofd bovenaan de boekenlegger.

Stap 6
Knip een dunne strook papier uit in dezelfde kleur als je cape. Lijm dit stuk op het gezicht om het superhelden masker te maken.

Stap 7
Om ogen te maken voor je supervader, kun je twee stipjes zetten op wit papier met stift, potlood of verf. Hierna kun je deze voorzichtig uitknippen.

Stap 8
Lijm de ogen van je supervader op zijn plaats.

Stap 9
Teken de omtrek van het haar van je supervader op een blanco vel papier. Probeer hierbij het haar zoveel mogelijk te laten lijken op het kapsel van je vader.

Stap 10
Verf of kleur het haar van je superheld in de haarkleur van je vader en knip het dan voorzichtig uit.

Stap 11
Knip een bliksemschicht (of als je wilt de eerste letter van de naam van je vader) uit met hetzelfde gekleurde papier als je cape en masker en lijm het op zijn plaats in het midden van de boekenlegger.

Stap 12
Lijm het haar op zijn plaats en je bent klaar!

Je vader zal dit Vaderdagcadeau vast erg waarderen en dol zijn op zijn nieuwe supervader boekenlegger! En als hij een echte boekenwurm is, kan hij dit cadeau ook nog eens elke dag gebruiken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits, hét online oppas platform van Nederland en België. Babysits is een platform waar je gemakkelijk betrouwbare oppassen of oppaswerk bij jou in de buurt kunt vinden. Hiernaast geeft het platform meerdere tips over activiteiten voor kinderen, DIY’s, opvoedtips en oppastips.