Nu het nog even lekker koud is, laat ik je zien hoe je heel eenvoudig toffe ijshangers maakt. Meer dan een stokje (of bamboe rietje), wat touw, een vormpje, water en een paar blaadjes, veren of besjes heb je niet nodig. Oh ja, en een nacht vorst. Hoewel je met een diepvries ook best een beetje mag vals spelen.

Stappenplan:

1. Pak een paar (liefst siliconen) bakvormpjes (kartonnen bakjes of bekers kunnen ook) en giet daar een laagje water in.

IJshangers veer

2. Verzamel nu een paar mooie dingen uit je tuin, het park of bos. Denk aan een bijzonder blaadje, wat rode bessen, een veertje of zo’n helikoptertje. Leg die in het laagje water.

3. Als laatste hang je een stukje touw (of wol) in het bakje, een beetje aan de bovenkant. Je kunt hier eventueel een knoopje in maken voor wat extra stevigheid.

IJshangers sneeuwhartjes

4. Rustig gaan slapen en morgen kijken of je ijshangers gelukt zijn!

5. Als je kunstwerk gesmolten is, kun je natuurlijk een pindaslinger of vetbolletjes ophangen aan het draad. Da’s fijn voor de vogels!

IJshangers winter IJshangers achtergrond IJshangers aan stok

Is de sneeuw bij jullie alweer weg? Maak het dan gewoon zelf! Je hebt alleen maar scheerschuim en baking soda nodig (bij de drogist of natuurwinkel koop je een kilo voor 6 a 7 euro). Mengen tot het voelt als sneeuw en sneeuwpoppen maken maar! Na afloop kun je hier ook nog een cool experiment mee doen, in het boek Artie Farty LAB vertel ik je hoe.